ETEN EN DRINKEN

Voor een heerlijke lunch of diner, een koffie met lekkers of gewoon een drankje, zit je gebeiteld in het Meetjesland! Je hoeft nooit ver te rijden om een restaurant, brasserie of café op je pad te vinden. In Eeklo zelf vind je tal van Horecazaken, alsook in de gemeenten in de onmiddellijke omgeving.

Bistraud

 

Vertrouwde klassiekers en originele suggesties, een goede prijs-kwaliteitsverhouding en een gezellige en ongedwongen sfeer. Dat is Bistraud bij Anton en Florence.

De liefhebber van culinaire klassiekers vindt bij Bistraud zeker zijn gading. Maar ook wie houdt van bijzondere stukken vlees, wisselende suggesties of verrassende hapjes wordt er zeker in de watten gelegd.

Het Middenstandshuis

Op zoek naar een gezellige brasserie in regio Eeklo om met vrienden of familie iets te gaan eten? Of wil u gewoon graag iets drinken in goed gezelschap? Hiervoor zit u goed bij Brasserie Middenstandshuis.

KEUKEN DOORLOPEND OPEN
De keuken van Brasserie Middenstandshuis wordt gerund door mevrouw, die de chef is aan ’t fornuis. Ons restaurant is elke dag doorlopend open van 12 uur tot 21.30 uur, maandag tot 21 uur. Wij zijn gesloten op dinsdag en woensdag. In onze tearoom bent u welkom voor een heerlijke pannenkoek, wafel of een lekker ijsje van Mövenpick. We hebben bovendien een aparte ijskaart met tal van heerlijke ijscoupes.

GEVARIEERDE MENUKAART EN FRISSE COCKTAILS
Brasserie Middenstandshuis is in Eeklo bekend omwille van de authentieke Vlaamse keuken. Gaande van kleine snacks tot een uitgebreide maaltijd, u vindt het allemaal terug op onze menukaart. Verder zijn cocktailliefhebbers ook bij ons aan het juiste adres. We serveren tal van huisbereide cocktails waarvan u kan genieten in de sfeervolle omgeving van onze brasserie.

Grill-Restaurant Elckerlijc

Met keuze uit verschillende runderrassen ben je hier als vleesliefhebber aan het juiste adres. Door de verschillende barbecue technieken komt de optimale smaak en textuur van het vlees tot zijn recht.

Of kies uit 1 van de lekkere vis- of vegetarische gerechten die op een unieke manier gegrild worden….

De gerechten worden met liefde klaargemaakt en dat proef je!

Landgoed Den Oker (Shuttle Service)

Een gastronomisch restaurant in het rustige landelijke Zomergem, gelegen naast het kanaal van Schipdonk, dat verrast met een interieur als uit een sprookje. Geen tierlantijntjes op je bord noch opeengestapelde combinaties. Neen, wel een degelijke klassieke Franse keuken waarin smaakelementen bewaard blijven en door hun eenvoud opvallen.

Alles wordt marktvers aangeleverd en de chef trekt zelf naar de vroegmarkt om zijn inkopen te doen. De dagdagelijkse aanvoer van vis geeft meteen aan dat dit één van de specialiteiten is. De wijnkaart is het resultaat van geregelde tochtjes naar onze Zuiderburen.

Bistro d'O

Bistro d’O onthaalt je met de glimlach en je bent hier steeds hartelijk welkom! Martine en Jimmy verwennen je met smaak in hun gloednieuwe zaak, dit met een zalig gastronomische wind waar je zeker je gading vindt. Bij ons kan u gezellig tafelen in een origineel en rustgevend kader. Op onze kaart vindt u een variëteit aan to-share gerechten, tapas en de Belgisch-Franse klassiekers dit aan een eerlijke prijs. Al onze gerechten worden bovendien huisbereid. Vanaf heden kan je bij ons ook terecht voor een groot assortiment wijnen en we bieden jullie tevens de gelegenheid om heel veel verschillende wijnen per glas te drinken. Wij werken samen met 3 grote wijnhuizen die ons de beste wijnen aanleveren. Je kan dus zeker en vast een gezellig avondje doorbrengen met vrienden en familie in onze zaak.

Laan 7

Laan 7 Dat is de naam van het nieuwe restaurant waarin we ons de komende jaren willen uitleven. Maar we zouden nooit op het idee zijn gekomen om deze villa uit de jaren 70 te verbouwen zonder jullie, ons cliënteel. Het restaurant Boelare 14 was een geslaagde onderneming. Eerst waren Kim en ik misschien nog een beetje onwennig, maar al snel voelden we ons meer en meer gesterkt door jullie vele complimentjes. We hebben altijd van meet af aan onze grootste troef uitgespeeld. En dat is onze opleiding tot restauranthouders.

Kim en ik willen jullie op restaurant verwennen. We vinden dat een totaalconcept: Het ontvangen van onze gasten, de toewijding van de chef-kok, het spel van licht, kleuren en smaken die verschillen. En voor ons mag dat met een vleugje nostalgie.

Omdat er op al onze inspanningen zo goed is gereageerd wagen we ons aan een nieuw hoofdstuk. De villa aan de Leopoldlaan 7 is een bijna schilderachtig symbool voor de gouden jaren zeventig. Het is een buitenkans die we niet konden laten liggen. De trappen, grote open ruimtes en straks ook een groot terras. Dit is het ideale decor om het concept verder te zetten waarvan wij vinden dat het altijd al bij Eeklo heeft gepast: tempus fugit amor manet.

De Roste Muis

De Roste Muis is een verpozing voor bezoekers in het tumult van het bestaan. Deze kroeg, gelegen tussen de akkers van vlak land en grenzend aan de mooiste natuurgebieden van de polders, heeft alles te bieden wat iemands hart kan lusten. Als restaurant is het een aanrader omwille van de palinggerechten en de andere met zorg voor u uitgekozen suggesties en streekgerechten op maat van de seizoenen. Het uitstekend en volledig palet aan palinggerechten maken de Roste Muis één van de beste palingrestaurants van het Krekengebied.