ETEN EN DRINKEN

Voor een heerlijke lunch of diner, een koffie met lekkers of gewoon een drankje, zit je gebeiteld in het Meetjesland! Je hoeft nooit ver te rijden om een restaurant, brasserie of café op je pad te vinden. In Eeklo zelf vind je tal van Horecazaken, alsook in de gemeenten in de onmiddellijke omgeving.

Restaurant La Maryse (Shuttle Service)

Yati & Sten heten jullie graag welkom in hun restaurant ‘La Maryse’. ‘La Maryse’ staat voor een warme sfeer, no-nonsense bediening en nadruk op een open, eerlijke keuken met verse producten. Sten en Yati willen u meenemen, op een reis doorheen het Meetjesland. Met een knipoog naar een duurzame keuken en liefde voor het vak, verwerken we het beste wat de streek te bieden heeft. Van de kleine streekbrouwerijen, Europese wijnen tot de lokale C.S.A. boerderij en hoeveslagerij. Allemaal spelen ze een hoofdrol om u culinair te verrassen. En als het weer even mee zit doen we dit allemaal in ons verrassend rustig stadstuintje.

Grill-Restaurant Elckerlijc

Met keuze uit verschillende runderrassen ben je hier als vleesliefhebber aan het juiste adres. Door de verschillende barbecue technieken komt de optimale smaak en textuur van het vlees tot zijn recht.

Of kies uit 1 van de lekkere vis- of vegetarische gerechten die op een unieke manier gegrild worden….

De gerechten worden met liefde klaargemaakt en dat proef je!

Landgoed Den Oker (Shuttle Service)

Een gastronomisch restaurant in het rustige landelijke Zomergem, gelegen naast het kanaal van Schipdonk, dat verrast met een interieur als uit een sprookje. Geen tierlantijntjes op je bord noch opeengestapelde combinaties. Neen, wel een degelijke klassieke Franse keuken waarin smaakelementen bewaard blijven en door hun eenvoud opvallen.

Alles wordt marktvers aangeleverd en de chef trekt zelf naar de vroegmarkt om zijn inkopen te doen. De dagdagelijkse aanvoer van vis geeft meteen aan dat dit één van de specialiteiten is. De wijnkaart is het resultaat van geregelde tochtjes naar onze Zuiderburen.

Bistro d'O

Bistro d’O onthaalt je met de glimlach en je bent hier steeds hartelijk welkom! Martine en Jimmy verwennen je met smaak in hun gloednieuwe zaak, dit met een zalig gastronomische wind waar je zeker je gading vindt. Bij ons kan u gezellig tafelen in een origineel en rustgevend kader. Op onze kaart vindt u een variëteit aan to-share gerechten, tapas en de Belgisch-Franse klassiekers dit aan een eerlijke prijs. Al onze gerechten worden bovendien huisbereid. Vanaf heden kan je bij ons ook terecht voor een groot assortiment wijnen en we bieden jullie tevens de gelegenheid om heel veel verschillende wijnen per glas te drinken. Wij werken samen met 3 grote wijnhuizen die ons de beste wijnen aanleveren. Je kan dus zeker en vast een gezellig avondje doorbrengen met vrienden en familie in onze zaak.

Bistro Julien

Passie, Eenvoud, Puur, Product, Warmte

Rond deze sleultelwoorden draait Restaurant Julien!

Davy en Marie-Julie verwelkomen u graag van dinsdag tot zaterdag.
Er is een uitgebreid degustatiemenu waar klassieke gerechten afgewisseld worden door eigentijdse creaties.
Daarnaast bieden wij ook een à la carte aan waarbij het product centraal staat.

Wees welkom.

Laan 7

Laan 7 Dat is de naam van het nieuwe restaurant waarin we ons de komende jaren willen uitleven. Maar we zouden nooit op het idee zijn gekomen om deze villa uit de jaren 70 te verbouwen zonder jullie, ons cliënteel. Het restaurant Boelare 14 was een geslaagde onderneming. Eerst waren Kim en ik misschien nog een beetje onwennig, maar al snel voelden we ons meer en meer gesterkt door jullie vele complimentjes. We hebben altijd van meet af aan onze grootste troef uitgespeeld. En dat is onze opleiding tot restauranthouders.

Kim en ik willen jullie op restaurant verwennen. We vinden dat een totaalconcept: Het ontvangen van onze gasten, de toewijding van de chef-kok, het spel van licht, kleuren en smaken die verschillen. En voor ons mag dat met een vleugje nostalgie.

Omdat er op al onze inspanningen zo goed is gereageerd wagen we ons aan een nieuw hoofdstuk. De villa aan de Leopoldlaan 7 is een bijna schilderachtig symbool voor de gouden jaren zeventig. Het is een buitenkans die we niet konden laten liggen. De trappen, grote open ruimtes en straks ook een groot terras. Dit is het ideale decor om het concept verder te zetten waarvan wij vinden dat het altijd al bij Eeklo heeft gepast: tempus fugit amor manet.

De Roste Muis

De Roste Muis is een verpozing voor bezoekers in het tumult van het bestaan. Deze kroeg, gelegen tussen de akkers van vlak land en grenzend aan de mooiste natuurgebieden van de polders, heeft alles te bieden wat iemands hart kan lusten. Als restaurant is het een aanrader omwille van de palinggerechten en de andere met zorg voor u uitgekozen suggesties en streekgerechten op maat van de seizoenen. Het uitstekend en volledig palet aan palinggerechten maken de Roste Muis één van de beste palingrestaurants van het Krekengebied.